Bibione latex

A Bibione latex-hideghab összetételű, 20 cm vastagságú 7 zónás bio latex matrac kiváló sűrűségű, feszes tartású hideghabbal szolgálja használóját. Ez az ún. Eliocell hideghab a nyitott sejtszerkezetnek köszönhetõen egy rendkívül jól szellõzõ és nagyon jó formatartó, hosszú élettartamú matracot nyújt.
Bibione latex
Méret Eredeti ár Akció Vásárlás
80 X 200 121900.00 Ft 93 900 Ft kosár
90 X 200 121900.00 Ft 93 900 Ft kosár
140 X 200 189900.00 Ft 146 900 Ft kosár
160 X 200 219900.00 Ft 169 900 Ft kosár
180 X 200 249900.00 Ft 189 900 Ft kosár
Alváspozíció háton, oldalt
Huzat típus Fix
Keménység Félkemény
Összetétel Hideghab , latex
Terhelhetőség 130 kg
Matrac magasság 20 cm
Zónák száma 7 zónás
Antiallergén Igen
Egyedi méret Igen
Garancia 10 év
Kényelmi réteg Latex
Szállítási határidő Azonnal, vagy 5 munkanapon belül

Bibione latex-hideghabos matrac – feszes és rugalmas egyben!

 

A Bibione latex-hideghab összetételű, 20 cm vastagságú 7 zónás bio latex matrac kiváló sűrűségű, feszes tartású hideghabbal szolgálja használóját. Ez az ún. Eliocell hideghab a nyitott sejtszerkezetnek köszönhetõen egy rendkívül jól szellõzõ és nagyon jó formatartó, hosszú élettartamú matracot nyújt.  Tökéletesen követi a test körvonalait, ruganyosságot biztosít, miközben a nyomáseloszlás optimális marad. Az Eliocell hideghab réteg felett 4cm magas 7 zónás bio-latex réteg helyezkedik el. A tartóhab feszessége és a 7 zónás latex rugalmassága tökéletes komfort elérését teszi lehetővé. Nem utolsó sorban meg kell említenünk a matrac ún. “Amicor Pure” huzatát, mely kiváló légáteresztő képességével megelőzi a matrac felmelegedését és nyirkosodását alvás közben.

 

Biomatracok:

A töretlen népszerűségnek örvendő ún. biomatracok jellemzően latex vagy latex-kókusz összetételűek, de napjainkban egyre többször találhatunk a hagyományos kókuszréteg mellett latex hideghab és latex memóriahabos összetételő matracokat is. Miért bio? Mert teljesen antiallergén és baktériummentes! A biomatracok legfőbb jellemzője, hogy a feszességet adó réteg a hagyományos kókusz alapanyagból préselt natúr vagy latexált lemez, amely légáteresztő és antiallergén tulajdonságú. A latex matrac szerkezetében található cellaszerkezet viszonylag nyitott pórusú struktúrát alkot, ami optimális párologtatást, szellőzést és hőmérséklet szabályozást eredményez. Légáteresztő tulajdonsága ellenére mégis jó hőmegtartó képességgel rendelkezik.

 

Miért válasszunk latex-hideghab matracot?

 Ezek a matracok a rugós matracokhoz képest a kevésbé ruganyos, inkább feszesebb matracok közé sorolhatók, mivel a latex matrac pontelasztikusságot biztosít, tehát abban a pontban süllyed, ahol terhelés éri, így tökéletes és kellemes formakövetést biztosít.

A latex réteg alapanyaga eredetileg a kaucsukfa felhabosított nedve (ún. gumitej), melyet 100-110 C°-on vulkanizálva egy rugalmas matracalapanyagot kapunk. A természetes latexet minden esetben szintetikus latex habbal is keverik, napjainkra a legtöbb Magyarországon kapható biomatrac mesterséges eredetű.

A latex lágysága és rugalmassága jól kombinálható a kókuszrost lapok feszességével, így a két -karakterében egymástól eltérő- alapanyag speciálisan feszes, akár egészen kemény matrac komfortot is kínálhat.

A latex matrac allergiásoknak különösen ajánlott, mivel a tisztán kókuszrost szerkezetű matracok teljesen átmoshatók. A kókuszrost filc kemény, stabil fekvőfelületet ad, melynek természetes rugalmasságát a már említett vulkanizált gumitej adja. Ez a szerkezeti stabilitás biztosítja a gerinc tökéletes megtámasztását. A különböző sűrűségű filcek eltérő keménységű matracot eredményeznek.

A biomatracok latex- és kókuszrétegeinek köszönhetően megfelelően rugalmasak és egyidejűleg kellőképpen kemények lehetnek, a rétegek variálhatóságának köszönhetően a latex-kókusz biomatracok variációinak száma végtelen lehet.

A hideghab matracok alapanyaga az ún. poliuretán hab, amit két komponens vegyítésével levegővel habosítva állítanak elő. A folyamat során alacsonyabb hőmérsékleten habosítják a habot, mint a régebbi melegeljárásnál, így a hab anyagszerkezete nem károsodik. Ezáltal a matrachab strapabíró, tartós, rugalmas vagy feszes lesz az anyag sűrűségétől függően. A hideghab matracok a szivacshoz hasonlítanak szerkezetileg, viszont a hideghab matrac jóval tovább megőrzi szerkezetét és formáját a különböző adalékanyagoknak köszönhetően. A hideghab matracok kiválóan kezelhetőek, ezt a tulajdonságát költözésnél előnyként élvezhetjük.

Hatékonyabb pontrugalmasság, tökéletesebb alátámasztás, jobb légáteresztő képesség és könnyű kezelhetőség jellemzi ezeket a matracokat.

 

A Bibione latex matrac:

 • Feszes hatású hideghab alkotja
 • Nagy terhelhetőség
 • Hosszú élettartam
 • Követi a test vonalát
 • Optimális nyomáselosztást biztosít
 • Légáteresztő huzat
 • Teljes magasság: 20 cm
 • 10 év garancia
 • Terhelhetőség: 130 kg

 

Amicor Pure huzat:

 • Kiváló légáteresztő
 • Antiallergén
 • Megakadályozza a gombák és a baktériumok kialakulását
 • Könnyen tisztítható
 • Elvezeti a nedvességet
 • Zavartalanabb légzést biztosít
 • Könnyebb ébredést tapasztalhatunk

Maradjunk kapcsolatban

Csatlakozzon facebook közönségünkhöz, hogy folyamatosan értesüljön új híreinkről, akcióinkról. Hírfolyamunkban, rendszeresen osztunk meg hasznos információkat, érdekes cikkeket, új termkeink bemutatóit.
Feliratkozás híreinkre

Híreinket megkaphatja emailjében is heti egy, alkalommal. Csak annyi a feladata hogy adja meg email címét és már is megajándékozzuk egy részletes leírással, hogy mire figyeljen egy matrac megvásárlása esetén.