Queen Exclusive

Táskarugós matrac testreszabott komfortréteggel? A csúcskategóriás kategóriás Queen Exclusive Mef matraccal saját profiljára szabhatja a matrac komfortosságát, hiszen választható felső kényelmi réteggel vásárolhatja meg! A matrac összetétele sem akármilyen: a kókuszrost és táskarugó rétegek kombinációja teszi tökéletessé.
Queen Exclusive Queen Exclusive
Méret Eredeti ár Akció Vásárlás
80 X 200 199000.00 Ft 169 900 Ft kosár
90 X 200 199900.00 Ft 169 900 Ft kosár
140 X 200 339900.00 Ft 279 900 Ft kosár
160 X 200 359900.00 Ft 299 900 Ft kosár
180 X 200 399900.00 Ft 339 900 Ft kosár
Alváspozíció háton, oldalt
Huzat típus Levehető, mosható
Keménység Félkemény
Összetétel Táskarugó, hideghab, kókusz, memory vagy latex (választható)
Terhelhetőség 130 kg
Matrac magasság 32 cm
Zónák száma 7 zónás
Antiallergén Igen
Egyedi méret Igen
Garancia 10 év
Kényelmi réteg Memory vagy Latex (választható)
Szállítási határidő 5 munkanapon belül

Táskarugós matrac testreszabott kényelmi réteggel: ez a kókusz-táskarugós összetételű, tetszőlegesen variálható felső réteggel rendelkező Queen Exclusive Mef matrac!

 

Táskarugós matrac testreszabott komfortréteggel? A csúcskategóriás kategóriás Queen Exclusive Mef matraccal saját profiljára szabhatja a matrac komfortosságát, hiszen választható felső kényelmi réteggel vásárolhatja meg! A matrac összetétele sem akármilyen: a kókuszrost és táskarugó rétegek kombinációja teszi tökéletessé, melyek más-más funkcionalitást képviselve alkotnak egy koherens egészet. A matrac hordozórétege a táskarugó szerkezet, melynek jellemzője, hogy a kényelmet nem zavarja meg semmiféle utólagos mozgás vagy hullámzás, a különálló kis rugótestek csak akkor mozognak, ha őket magukat terhelés éri. A rugós réteg felett található a kókuszrost filc, mely a táskarugókat kiegészítve látja el feladatát, biztositja a lehető legjobb szellőzést és a tökéletes tartást, keménységet, maximális stabiltást és hosszú élettartamot kölcsönöz a matracnak. A legfelső, választható réteg az egyedi igényekre összpontosít: a lágy memóriahab rugalmasságával és nyomáselosztó képességével különlegesen komfortos alvást biztosít, a latex réteg egy félkeményebb felületet képezve erőteljesebb alátámasztást nyújt használójának, míg a hideghab réteg a kiváló pontelasztikusságnak köszönhetően a komfortot és a feszes alátámasztást ötvözi.

A matrac huzata ún. Cashmere szövetének köszönhetően puha, selymes tapintású, kiemelkedően magas komfortfokozattal rendelkezik. A kasmír az elegancia jelképe, a lágy és selymes tapintású anyag ritka és rendkívül értékes. A huzatot alkotó kasmír szövet a kasmír és a viszkóz speciális keveréke, mely kényelmes és teljesen ellazító alvást biztosít. A kasmír szerkezete teljesen egyedi, spirális szerkezetű, mely segít, hogy alvás közben a test hőmérséklete optimális szinten maradjon. A speciális kasmír gyapjat a kasmír kecske adja, ami a Himalája magas területein él, és a hideg éghajlat miatt nagyon finom alsó pehelyszőrzettel rendelkezik.

 

A táskarugós matracokról

A táskarugós (vagy másnéven zsákrugós és Marshall-rugós) matrac a bonellrugós matrac mellett a másik olyan matractípus, melyet rugós szerkezeti rendszer épít fel. A zsákrugós konstrukció tulajdonképpen a bonellrugós matracfelépítés továbbfejlesztett változata. A bonellrugós rendszer nagymértékű diverzív rugalmasságát, a rugók teljes mértékű egybefüggőségét, a rugók “érezhetőségét” kiküszöbölve a táskarugós rendszer kisebb átmérőjű rugókból, általában 1,8-2,0 mm vastag acélhuzalból készülnek, és 1,5-2-szer annyi rugó támasztja alá a testet, mint a bonellrugós matracoknál. A rugalmasság így egy stabilabb tartással párosulhat. A bonellrugós matraccal ellentétben itt az acélrugók között nincs közvetlen kapcsolat, mivel a rugótestek külön-külön kis textilzsákokba bevarrva egymástól szinte teljesen függetlenül helyezkednek el, ezáltal zajtalanul funkcionálnak. A kis zsákrugók egymástól függetlenül zajló mozgása lehetővé etszi, hogy a rugózat csak ott és csak olyan mértékben süllyedjen le, ahol súly nehezedik rá. Ezáltal sokkal jobban képes követni a test vonalát, így biztosítva az egyenletesebb nyomáselosztást és a differenciáltabb alátámasztást. További előnye a táskarugós rendszereknek, hogy az egyik oldalon fekvő személy forgolódása nem zavarja a mellette fekvőt, mivel a bonellrugós matracokkal ellentétben itt az egymástól függetlenített rugók nem adják át egymásnak a mozgás dinamikáját, elkerülve ezzel a hullámzást. A táskarugós rendszereket továbbá hosszú élettartam, kiváló légáteresztés és nagyfokú rugalmasság jellemzi. A zsákrugós matracok ergonómiai és formakövető tulajdonságai nagymértékben meghaladják a bonellrugós matracokét, ezért egyre szélesebb körben terjednek el a rugós matracot kedvelők táborában.

A táskarugó történetéből iskolapéldaként láthatjuk, hogy hogyan képes a tudomány egy meglévő technológiát tökéletesebbre fejleszteni, és  ameglévő hibákat kiiktatni: ez történt akkor is, amikor James Marshall angol származású gépészmérnök 1900-ban megalapította Marshall Ventilated Mattress nevű kanadai gyárát, és a táskarugó elindult útjára. A kutatók ugyanis felismerve a bonell elavultságát és korszerűtlenségét és egyes hátrányait, kísérletezéseik eredményeképpen kifejlesztették a zsákrugót más nevén táskarugót, amelynek elve, hogy a rugótestek a bonellhez képest kisebb méretűek és egy kis textil tasakba bevarrva elhelyezkedve szinte egymástól függetlenül képesek mozogni. Ez nagy változást eredményezett elődjéhez képest, de pontrugalmasságban azonban jeelntősen elmarad a habmatracoktól. A megfelelő zónázott kialakítás a felsőbb kategóriájú táskarugós matracokban található meg.

 

Mit kell tudni a memóriahabról?

A memoryfoam – mely napjaink egyik legnagyobb vívmánya az alvásiparban– ún. viszkoelasztikus poliuretánból készült. Ez egy habszerű anyag nyomásra érzékeny, tehát a memóriahab matrac vagy matracfeltét (topper/felületjavító) felület képes a testvonal milliméter pontos követésre. Úgy is elképzelhetjük, hogy a fekvő emberi test formája és a test hője  az „öntőminta”, melynek formáját felveszi a memory foam, úgy, hogy közben minden helyen egyenletesen alátámasztja a testet, hogy a nyomáspontokból adódó nyomáskülönbségek a legjobban eloszlatásra kerüljenek. A fekvő test legnagyobb nyomást kifejtő pontjai: a fej, váll, csípő és a térd. Egyes klinikai vizsgálatok azt bizonyították, hogy a memória hab matrac használatával az ún.  mély alvás fázisok száma megnő, ezáltal jobb minőségű, pihentetőbb alvásban lesz részünk. Minden korosztály számára ajánlott!

 

Miért válasszunk latex matracot?

Ezek a matracok a rugós matracokhoz képest a kevésbé ruganyos, inkább feszesebb matracok közé sorolhatók, mivel a latex matrac pontelasztikusságot biztosít, tehát abban a pontban süllyed, ahol terhelés éri, így tökéletes és kellemes formakövetést biztosít. A latex réteg alapanyaga eredetileg a kaucsukfa felhabosított nedve (ún. gumitej), melyet 100-110 C°-on vulkanizálva egy rugalmas matracalapanyagot kapunk. A természetes latexet minden esetben szintetikus latex habbal is keverik, napjainkra a legtöbb Magyarországon kapható biomatrac mesterséges eredetű. A latex lágysága és rugalmassága jól kombinálható a kókuszrost lapok feszességével, így a két -karakterében egymástól eltérő- alapanyag speciálisan feszes, akár egészen kemény matrac komfortot is kínálhat. A latex matrac allergiásoknak különösen ajánlott, mivel a tisztán kókuszrost szerkezetű matracok teljesen átmoshatók. A kókuszrost filc kemény, stabil fekvőfelületet ad, melynek természetes rugalmasságát a már említett vulkanizált gumitej adja. Ez a szerkezeti stabilitás biztosítja a gerinc tökéletes megtámasztását. A különböző sűrűségű filcek eltérő keménységű matracot eredményeznek. A biomatracok latex- és kókuszrétegeinek köszönhetően megfelelően rugalmasak és egyidejűleg kellőképpen kemények lehetnek, a rétegek variálhatóságának köszönhetően a latex-kókusz biomatracok variációinak száma végtelen lehet.

 

Mi az a kókuszrost réteg?

A kókuszrost filc kemény, stabil fekvőfelületet ad, melynek természetes rugalmasságát a már említett latex adja. Ez a szerkezeti stabilitás biztosítja a gerinc tökéletes megtámasztását. A különböző sűrűségű filcek eltérő keménységű matracot eredményeznek. A kókuszrost filc a kókuszdiót védő rostos burokból készül, mely kb. 6-8 cm vastagságú. Ezeket a rostokat több hónapos áztatással nyerik ki és teszik feldolgozhatóvá. A rost cellulóz alapú, könnyű szerkezeti felépítésű, rugalmas, moly-, atka- és baktériumálló. Ahogyan a hosszú áztatási idő is jelzi számunkra, a kókuszrost a későbbi felhasználás során semmilyen nedvességet nem szív magába. Így használat közben a rákerülő nedvességet, izzadtságot az erős rostszerkezet elvezeti és elpárologtatja, ezáltal a felülete mindig száraz marad. A feldolgozás során a rostokból erős kötelet fonnak, melytől a rostok hullámossá válnak. A kókuszrost természetes szerkezeténél fogva, illetve a filcben lévő rendszertelen elrendeződése miatt megszűri a földsugárzások közül a vízér és vízér kereszteződések káros kisugárzásait, ezáltal biztosítva a nyugodt alvást. Természetgyógyászok, radioesztéták, valamint akik ismerik ezen sugárzások egészségkárosító, szervezetromboló hatásait, nagyon kedvelik a kókusz matracot, mivel a földsugárzással szennyezett területeken is - szűrőhatásánál fogva - biztonságosabb fekvőhelyet nyújtanak, és a zavart alvóhelyek nyugalmát visszaadják.

 

A Queen Exclusive Mef matrac:

 • Táskarugós alapréteg
 • Felső kényelmi memory vagy latex vagy bio hideghab réteg
 • Kókuszrost réteg
 • Lágyabb/félkemény fekvőfelületet biztosít
 • Magassága: 32 cm
 • Teherbírás: 120 kg
 • Hosszú élettartam
 • Cashmire huzattal

 

A Cashmere huzat jellemzői: 

 • Egyedülálló selymes tapintás
 • Télen melegít, nyáron hűsít
 • Környezetbarát
 • Nem tartalmaz káros vegyi anyagokat
 • Bőrbarát
 • Allergiásoknak is ajánljuk
 • Négyévszakos használatra kiváló
 • Különleges 3D steppelt szövet

Maradjunk kapcsolatban

Csatlakozzon facebook közönségünkhöz, hogy folyamatosan értesüljön új híreinkről, akcióinkról. Hírfolyamunkban, rendszeresen osztunk meg hasznos információkat, érdekes cikkeket, új termkeink bemutatóit.
Feliratkozás híreinkre

Híreinket megkaphatja emailjében is heti egy, alkalommal. Csak annyi a feladata hogy adja meg email címét és már is megajándékozzuk egy részletes leírással, hogy mire figyeljen egy matrac megvásárlása esetén.