Estate Pillow Top

A kemény ámde rugalmas fekvést biztosító matrac kedvelőinek fejlesztették ki a Estate Pillow Top táskarugós matracot a TEMPUR csoporthoz tartozó Stearns&Fosters nevű, Amerika egyik legrégebbi és legexkluzívabb matracgyárában. Megerősített 7 anatómiai zónás, “rugó a rugóban” rendszerével.
 Estate Pillow Top  Estate Pillow Top
Méret Eredeti ár Akció Vásárlás
140 X 200 1499000.00 Ft Jelenleg nem akciós kosár
160 X 200 1649900.00 Ft Jelenleg nem akciós kosár
180 X 200 1759900.00 Ft Jelenleg nem akciós kosár
Alváspozíció Oldalt, háton, hason
Huzat típus Fix
Keménység Lágy, félkemény
Összetétel Titán ötvözetű táskarugó, hűsítőgéles memory, HD Soft hab
Terhelhetőség Súlykorlátozás nélkül!
Matrac magasság 39 cm
Zónák száma 7 zónás
Antiallergén Igen
Egyedi méret Nem
Garancia 10 év
Kényelmi réteg PrimaSense HD soft hab
Szállítási határidő 4-5 hét

Akárcsak egy hotelben: rendkívül kényelmes gerinckímélő zónázott Estate Pillow Top táskarugós 39 cm vastagságú matrac!

 

A Stearns&Foster matracok jellemzői:

A világon lévő legnemesebb alapanyagokból készül, a legjobb matrackészítők által, akik rengeteg időt fordítanak arra, hogy a legprofesszionálisabb módon készítsék el  a  165 éves múltra visszavezethető Stearns&Foster  termékeket. A matracok csak és kizárólag kézzel készülnek.  A matrac megfelelő azoknak, akik a tökéletességet keresik, vagy  azokat a minőségi alapanyagokat, amelyek komfortot és esztétikumot nyújtanak, és egy életre szólnak. A gyártó csak azokkal a dolgozókkal dolgozik együtt, akiknek speciális képzése van, és akik megállják a helyüket a kézzel készített gyártás során.

Természetes alapanyagokat használnak:

-Kasmír: Ázsiai hegyi kecske

-Pamut:  USA pamut

-Selyem: Kínából származik

-Gyapjú: Új-zélandi bárányok

Mindegyik matracnak megerősített sarkai vannak, a törés megakadályozása végett.  Mindegyik ágy nagymértékű szellőzéssel van ellátva, törekednek a természetes alapanyagok használatára, mert lényegesen jobban tudják kezelni a nedvességet, mint a szintetikus anyagok. A Titán ötvözetű rugók egy komfort és egy alátámasztás keverékét adják. Ezzel egy maximális komfortot biztosít a matrac úgy, hogy közben a rugó egy egész életre szóló tartást nyújt. A ventilációs gombok segítik a matrac átszellőzését.

 

 

Rugalmas legyen, és a legigényesebb anyagösszetétellel készüljön? A félkemény ámde rugalmas fekvést biztosító matrac kedvelőinek fejlesztették ki a Estate Pillow Top táskarugós matracot a TEMPUR csoporthoz tartozó Stearns&Fosters nevű, Amerika egyik legrégebbi és legexkluzívabb matracgyárában. Megerősített 7 anatómiai zónás, titán ötvözetű “rugó a rugóban”  rendszerével, extra komfortot nyújtó ún. Pillow Top hideghab rétegével zavartalan és pihentető alvásélményt biztosít. Rendkívüli 39 cm-es magasságával, zónázott kialakításával lehetővé teszi, hogy minden nap úgy érezzük magunkat alvás közben, mintha egy luxus hotelben töltenénk az éjszakát! A matrac egyes ergonómiai zónái megfelelő alátámasztást nyújtanak a testnek, a vállnál lágyabban, deréktájon határozottabban. A kíméletes aljárással, minőségi, kézzel készített anyagösszetételével ez a matrac igazi luxust teremt a hálószobájában!

Milyen a zónázott matrac?

 

A zónás kialakítás azt jelenti, hogy a matrac belsejében keresztirányú szelvények helyezkednek el, melyek különböző keménységűek annak megfelelően, hogy melyik testrész alá esnek. Erre azért van szükség, mert az egyes testrészek más-más súlyterhelést rónak a matracra, ennek megfelelően a matracnak más és más ellenállást kell biztosítania a különböző testrészeknél. Így az egyes zónák nem engedik besüppedni a matracot ott, ahol erre van szükség, pl. a deréktájon, máshol viszont lágyabbak és felveszik a testrész körvonalát, pl. a vállnál. Az első zónás matracok mindössze 3 zónából álltak: lényegük az volt, hogy a középső részen kemény alátámasztást adjanak a fő testsúlyt adó medence-és deréktáji nyomásnak. Az 5 zónás matracok már kifinomultabb különbségeket rejtenek az egyes testrészek számára, és talán a legeredményesebben is teszik ezt. Azonban egy professzionális 7 zónás matrac még inkább kielégítheti az igényeket: ugyan nem funkcionális mind a 7 zóna (nincs ennyi testrészünk), de ez a zónamennyiség biztosítja a matrac precíz felosztását.

 

A táskarugós matracokról

A táskarugós (vagy másnéven zsákrugós és Marshall-rugós) matrac a bonellrugós matrac mellett a másik olyan matractípus, melyet rugós szerkezeti rendszer épít fel. A zsákrugós konstrukció tulajdonképpen a bonellrugós matracfelépítés továbbfejlesztett változata. A bonellrugós rendszer nagymértékű diverzív rugalmasságát, a rugók teljes mértékű egybefüggőségét, a rugók “érezhetőségét” kiküszöbölve a táskarugós rendszer kisebb átmérőjű rugókból, általában 1,8-2,0 mm vastag acélhuzalból készülnek, és 1,5-2-szer annyi rugó támasztja alá a testet, mint a bonellrugós matracoknál. A rugalmasság így egy stabilabb tartással párosulhat. A bonellrugós matraccal ellentétben itt az acélrugók között nincs közvetlen kapcsolat, mivel a rugótestek külön-külön kis textilzsákokba bevarrva egymástól szinte teljesen függetlenül helyezkednek el, ezáltal zajtalanul funkcionálnak. A kis zsákrugók egymástól függetlenül zajló mozgása lehetővé etszi, hogy a rugózat csak ott és csak olyan mértékben süllyedjen le, ahol súly nehezedik rá. Ezáltal sokkal jobban képes követni a test vonalát, így biztosítva az egyenletesebb nyomáselosztást és a differenciáltabb alátámasztást. További előnye a táskarugós rendszereknek, hogy az egyik oldalon fekvő személy forgolódása nem zavarja a mellette fekvőt, mivel a bonellrugós matracokkal ellentétben itt az egymástól függetlenített rugók nem adják át egymásnak a mozgás dinamikáját, elkerülve ezzel a hullámzást. A táskarugós rendszereket továbbá hosszú élettartam, kiváló légáteresztés és nagyfokú rugalmasság jellemzi. A zsákrugós matracok ergonómiai és formakövető tulajdonságai nagymértékben meghaladják a bonellrugós matracokét, ezért egyre szélesebb körben terjednek el a rugós matracot kedvelők táborában.

A táskarugó történetéből iskolapéldaként láthatjuk, hogy hogyan képes a tudomány egy meglévő technológiát tökéletesebbre fejleszteni, és  ameglévő hibákat kiiktatni: ez történt akkor is, amikor James Marshall angol származású gépészmérnök 1900-ban megalapította Marshall Ventilated Mattress nevű kanadai gyárát, és a táskarugó elindult útjára. A kutatók ugyanis felismerve a bonell elavultságát és korszerűtlenségét és egyes hátrányait, kísérletezéseik eredményeképpen kifejlesztették a zsákrugót más nevén táskarugót, amelynek elve, hogy a rugótestek a bonellhez képest kisebb méretűek és egy kis textil tasakba bevarrva elhelyezkedve szinte egymástól függetlenül képesek mozogni. Ez nagy változást eredményezett elődjéhez képest, de pontrugalmasságban azonban jeelntősen elmarad a habmatracoktól. A megfelelő zónázott kialakítás a felsőbb kategóriájú táskarugós matracokban található meg.

  

Az Estate Pillow Top matrac:

  • Luxus, titán ötvözetű, rugó a rugóban táskarugós matrac
  • Igényes, kézzel készített anyagok
  • 7 ergonómiai zónás
  • Pillow Top hideghab réteggel
  • Rugalmas, félkemény fekvőfelületű
  • Magassága: 39 cm
  • Hosszú élettartam
  • Terhelhetőség: súlykorlát nélkül

Maradjunk kapcsolatban

Csatlakozzon facebook közönségünkhöz, hogy folyamatosan értesüljön új híreinkről, akcióinkról. Hírfolyamunkban, rendszeresen osztunk meg hasznos információkat, érdekes cikkeket, új termkeink bemutatóit.
Feliratkozás híreinkre

Híreinket megkaphatja emailjében is heti egy, alkalommal. Csak annyi a feladata hogy adja meg email címét és már is megajándékozzuk egy részletes leírással, hogy mire figyeljen egy matrac megvásárlása esetén.