Pocket Mef V4 Soft

Ha lágyan rugalmas gerinckímélő matracra vágyik, akkor válassza a 24 cm-es magasságú Pocket Mef V4 Soft táskarugós matracot, mely rugalmasan lágy fekvőfelületet nyújt. Az elasztikus minőségi táskarugós alapréteg és a 7 ergonómiai zóna puha érzetű alváskomfortot biztosít.
Pocket Mef V4 Soft
Méret Eredeti ár Akció Vásárlás
80 X 200 99900.00 Ft 79 900 Ft kosár
90 X 200 99900.00 Ft 79 900 Ft kosár
140 X 200 159900.00 Ft 129 900 Ft kosár
160 X 200 179900.00 Ft 149 900 Ft kosár
180 X 200 199900.00 Ft 159 900 Ft kosár
Alváspozíció háton, oldalt
Huzat típus Levehető, mosható
Keménység Félkemény
Összetétel Táskarugó, hideghab, memory hab
Terhelhetőség 130 kg
Matrac magasság 24 cm
Zónák száma 7 zónás
Antiallergén Igen
Egyedi méret Igen
Garancia 10 év
Kényelmi réteg Memory hab
Szállítási határidő Azonnal,vagy 5 munkanap

Pocket Mef V4 Soft 7 zónás táskarugós matrac memóriahabos kényelmi réteggel és légáteresztő aloeverás huzattal!

 

Ha lágyan rugalmas gerinckímélő matracra vágyik, akkor válassza a 24 cm-es magasságú Pocket Mef V4 Soft táskarugós matracot, mely rugalmasan lágy fekvőfelületet nyújt. Az elasztikus minőségi táskarugós alapréteg  és a 7 ergonómiai zóna puha érzetű alváskomfortot biztosít. Nagyfokú pontelasztikusság, zajtalan és könnyed rugózás, 7 zónás felépítés, kiváló formakövetés és tökéletes alátámasztás jellemzi a Pocket Mef V4 Soft matracot. A zónázott felépítésnek köszönhetően anatómiailag kedvező felhasználást tesz lehetővé, enyhíti a testrészek esetleges fájdalmait, feszültségeit, miközben az izmok és ízületek ellazulnak és a teljes test egészséges helyzetet vehet fel alvás közben. A felső kényelmi réteg testformakövető memóriahabból áll, így a terhelésnek kitett kulcsfontosságú testpontokon – pl. fej, váll, derék – eloszlatja a nyomást és ideálisan ellazítja a gerincet és az izmokat. Ez a felső memóriahab kényelmi réteg serkentően és harmonizálóan hat a vérkeringésre, segít tehermentesíteni a vénákat és visszereket, így az alvás még relaxáltabb és mélyebb lesz.

A matrac ráadásul különleges levehető és mosható huzattal rendelkezik, melyet a gyártás során az aloe vera növény kivonatával kezeltek, ennek következtében a növény összes jótékony hatásával találkozhatunk alvás közben: antiallergén, bőrnyugtató hatású, segít megújulni és megőrizni a bőr rugalmasságát valamint frissességét, komfortérzetet ad és mély alvást biztosít. A sűrű szövésű anyag pedig igazán finom, puha tapintásúvá a növényi kivonatnak köszönhetően.

  

A táskarugós matracokról

A táskarugós (vagy másnéven zsákrugós és Marshall-rugós) matrac a bonellrugós matrac mellett a másik olyan matractípus, melyet rugós szerkezeti rendszer épít fel. A zsákrugós konstrukció tulajdonképpen a bonellrugós matracfelépítés továbbfejlesztett változata. A bonellrugós rendszer nagymértékű diverzív rugalmasságát, a rugók teljes mértékű egybefüggőségét, a rugók “érezhetőségét” kiküszöbölve a táskarugós rendszer kisebb átmérőjű rugókból, általában 1,8-2,0 mm vastag acélhuzalból készülnek, és 1,5-2-szer annyi rugó támasztja alá a testet, mint a bonellrugós matracoknál. A rugalmasság így egy stabilabb tartással párosulhat. A bonellrugós matraccal ellentétben itt az acélrugók között nincs közvetlen kapcsolat, mivel a rugótestek külön-külön kis textilzsákokba bevarrva egymástól szinte teljesen függetlenül helyezkednek el, ezáltal zajtalanul funkcionálnak. A kis zsákrugók egymástól függetlenül zajló mozgása lehetővé etszi, hogy a rugózat csak ott és csak olyan mértékben süllyedjen le, ahol súly nehezedik rá. Ezáltal sokkal jobban képes követni a test vonalát, így biztosítva az egyenletesebb nyomáselosztást és a differenciáltabb alátámasztást. További előnye a táskarugós rendszereknek, hogy az egyik oldalon fekvő személy forgolódása nem zavarja a mellette fekvőt, mivel a bonellrugós matracokkal ellentétben itt az egymástól függetlenített rugók nem adják át egymásnak a mozgás dinamikáját, elkerülve ezzel a hullámzást. A táskarugós rendszereket továbbá hosszú élettartam, kiváló légáteresztés és nagyfokú rugalmasság jellemzi. A zsákrugós matracok ergonómiai és formakövető tulajdonságai nagymértékben meghaladják a bonellrugós matracokét, ezért egyre szélesebb körben terjednek el a rugós matracot kedvelők táborában.

A táskarugó történetéből iskolapéldaként láthatjuk, hogy hogyan képes a tudomány egy meglévő technológiát tökéletesebbre fejleszteni, és  ameglévő hibákat kiiktatni: ez történt akkor is, amikor James Marshall angol származású gépészmérnök 1900-ban megalapította Marshall Ventilated Mattress nevű kanadai gyárát, és a táskarugó elindult útjára. A kutatók ugyanis felismerve a bonell elavultságát és korszerűtlenségét és egyes hátrányait, kísérletezéseik eredményeképpen kifejlesztették a zsákrugót más nevén táskarugót, amelynek elve, hogy a rugótestek a bonellhez képest kisebb méretűek és egy kis textil tasakba bevarrva elhelyezkedve szinte egymástól függetlenül képesek mozogni. Ez nagy változást eredményezett elődjéhez képest, de pontrugalmasságban azonban jeelntősen elmarad a habmatracoktól. A megfelelő zónázott kialakítás a felsőbb kategóriájú táskarugós matracokban található meg.

  

Milyen a zónázott matrac?

A zónás kialakítás azt jelenti, hogy a matrac belsejében keresztirányú szelvények helyezkednek el, melyek különböző keménységűek annak megfelelően, hogy melyik testrész alá esnek. Erre azért van szükség, mert az egyes testrészek más-más súlyterhelést rónak a matracra, ennek megfelelően a matracnak más és más ellenállást kell biztosítania a különböző testrészeknél. Így az egyes zónák nem engedik besüppedni a matracot ott, ahol erre van szükség, pl. a deréktájon, máshol viszont lágyabbak és felveszik a testrész körvonalát, pl. a vállnál. Az első zónás matracok mindössze 3 zónából álltak: lényegük az volt, hogy a középső részen kemény alátámasztást adjanak a fő testsúlyt adó medence-és deréktáji nyomásnak. Az 5 zónás matracok már kifinomultabb különbségeket rejtenek az egyes testrészek számára, és talán a legeredményesebben is teszik ezt. Azonban egy professzionális 7 zónás matrac még inkább kielégítheti az igényeket: ugyan nem funkcionális mind a 7 zóna (nincs ennyi testrészünk), de ez a zónamennyiség biztosítja a matrac precíz felosztását.

 

Mit kell tudni a memóriahabról?

A memoryfoam – mely napjaink egyik legnagyobb vívmánya az alvásiparban– ún. viszkoelasztikus poliuretánból készült. Ez egy habszerű anyag nyomásra érzékeny, tehát a memóriahab matrac vagy matracfeltét (topper/felületjavító) felület képes a testvonal milliméter pontos követésre. Úgy is elképzelhetjük, hogy a fekvő emberi test formája és a test hője  az „öntőminta”, melynek formáját felveszi a memory foam, úgy, hogy közben minden helyen egyenletesen alátámasztja a testet, hogy a nyomáspontokból adódó nyomáskülönbségek a legjobban eloszlatásra kerüljenek. A fekvő test legnagyobb nyomást kifejtő pontjai: a fej, váll, csípő és a térd. Egyes klinikai vizsgálatok azt bizonyították, hogy a memória hab matrac használatával az ún.  mély alvás fázisok száma megnő, ezáltal jobb minőségű, pihentetőbb alvásban lesz részünk. Minden korosztály számára ajánlott!

 

Az Experience Pocket Mef V4 Soft matrac:

 • Prémium táskarugós matrac
 • 55 kg/m3 memóriahabos kényelmi réteg
 • Kedvező ár-érték arány
 • 7 anatómiai zóna
 • Zajtalan rugózás
 • Lágy fekvőfelületű
 • Magassága: 24 cm
 • Hosszú élettartam
 • Terhelhetőség: 130 kg
 • Aloeverás huzat

 

Az Aloevera-s huzat jellemzői: 

 • Az aloevera növény kivonatával kezelték
 • Levehető és mosható
 • Antiallergén
 • Stresszoldó hatású
 • Segíti a megújulást, nyugtató hatású
 • Eltávolítja az elhalt hámsejteket
 • Allergiásoknak is ajánljuk
 • Szabadabb légzést biztosít
 • Finom, puha tapintású szövet

Maradjunk kapcsolatban

Csatlakozzon facebook közönségünkhöz, hogy folyamatosan értesüljön új híreinkről, akcióinkról. Hírfolyamunkban, rendszeresen osztunk meg hasznos információkat, érdekes cikkeket, új termkeink bemutatóit.
Feliratkozás híreinkre

Híreinket megkaphatja emailjében is heti egy, alkalommal. Csak annyi a feladata hogy adja meg email címét és már is megajándékozzuk egy részletes leírással, hogy mire figyeljen egy matrac megvásárlása esetén.